3 czerwca 2013
Sałata feta
Składniki:
1 sałata ( masłowa lub karbowana )
200 g sera feta
2 pomidory
1 ogórek szklarniowy
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypioru
1/2 pęczka kopru
5 łyżek majonezu
2 łyżki mleka
1,5 łyżki ketchupu pikantnego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
2. Warzywa dokładnie umyć i pokroić w dość spore kawałki.
3. Szczypior i koper starannie umyć i drobno pokroić.
4. Ser pokroić na sporą kostkę.
5. Całość szybko wymieszać w taki sposób aby nie rozwalić kawałków sera.
6. W osobnej misce wymieszać majonez, ketchup oraz mleko. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
( Sałatę należy polać sosem tuż przed spożyciem. )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz