3 czerwca 2013

Sałata feta


Składniki:

1 sałata ( masłowa lub karbowana )
200 g sera feta
2 pomidory
1 ogórek szklarniowy
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypioru
1/2 pęczka kopru
5 łyżek majonezu
2 łyżki mleka
1,5 łyżki ketchupu pikantnego
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
2. Warzywa dokładnie umyć i pokroić w dość spore kawałki.
3. Szczypior i koper starannie umyć i drobno pokroić.
4. Ser pokroić na sporą kostkę.
5. Całość szybko wymieszać w taki sposób aby nie rozwalić kawałków sera.
6. W osobnej misce wymieszać majonez, ketchup oraz mleko. Doprawić solą i pieprzem do smaku.


( Sałatę należy polać sosem tuż przed spożyciem. )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz