15 maja 2013
Sakiewki
Składniki:
10 plastrów schabu
1/2 czerwonej papryki
5 pieczarek
1/3 puszki kukurydzy
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso roztłuc. Przyprawić solą i pieprzem.
2. Paprykę pokroić na niewielką kostkę. Pieczarki przekroić na pół i pokroić w plasterki.
3. Na środku każdego kawałka schabu ułożyć paprykę, pieczarki i kukurydzę.
4. Kotlety ułożyć na kształt sakiewki i związać nicią.
5. Sakiewki przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
6.Piec pod przykryciem ok. 20 min. w temp. 180 st. C, a następnie ściągnąć przykrywę i piec do zrumienienia.
(Przed podaniem należy pamiętać o usunięciu nici z każdej sakiewki)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz