22 maja 2013
Zupa owocowa
Składniki:
1 kg owoców ( użyłam mrożonych truskawek, wiśni i jagód)
4 litry wody
7 łyżek cukru
1 opakowanie kisielu ( użyłam wiśniowego)
300 g makaronu ( użyłam makaronu kolanka )
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę i wyciągnąć owoce z zamrażarki.
2. Owoce wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 5 min.
3. Dodać cukier i makaron. Cały czas mieszać.
4. Kisiel rozpuścić w 1/2 szklanki wody.
5. Gdy makaron będzie prawie gotowy dodać kisiel, dokładnie wymieszać i gotować ok. 5 min.
6. W przypadku gdy zupa jest zbyt kwaśna dodać więcej cukru do smaku.
( Zupa nadaje się do spożycia zarówno na ciepło jak i na zimno)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zupka owocowa często u nas gości, uwielbiamy ją!
OdpowiedzUsuńlena tez to lubi
OdpowiedzUsuń