1 lipca 2013

Kalafior i brokuł z sosem czosnkowym


Składniki:

1 kalafior
1 brokuł
5 jajek
1 ogórek szklarniowy
2 pomidory
2 łyżki majonezu
1 mały kubek jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kalafiora oraz brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osobnych garnkach i pozostawić do ostygnięcia.
2. Jajka ugotować na twardo. Pokroić na 6 części.
3. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Pomidora pokroić na dość duże kawałki.
4. Ostudzony kalafior i brokuł rozłożyć na dużym talerzu. Porozkładać pomidory i ogórka oraz jajka.

5. W misce wymieszać jogurt z majonezem. Przecisnąć przez praskę czosnek. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Polać brokuły tuż przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz