12 lipca 2013

Muffiny z truskawkami


Składniki:

2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka 
12 dużych truskawek

Sposób przygotowania:

1. Do pierwszej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier. Wymieszać.
2. W drugiej misce połączyć mleko, olej oraz jajka.
3. Suche składniki połączyć z mokrymi.
4. W blaszce do muffin wyłożyć papilotki.
5. Do papilotek nałożyć ciasto. Do każdej dodać po 1 umytej i oddzielonej od szypułki truskawce.

6. Piec w temperaturze 200 st. C przez około 20-25 min.


( Z powyższego przepisu powstaje 12 muffin.)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz