2 września 2013

Asfalt


Składniki:

5 dużych słodkich jabłek
agrest ( użyłam z kompotu ; można dodać drylowane wiśnie, rodzynki itp.)
3 jajka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżka kako


Sposób przygotowania:


1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Agrest odcedzić i dodać do jabłek.
2. Na jabłka równomiernie rozsypać cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao.
3. Wbić jajka.
4. Dodać mąkę.
5. Całość odstawić na 20 min.. Nie mieszać !
6. Po upływie 20 min. wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manna/ bułką tartą.
7. Piec w temp. 200 st. C do tzw. suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz