13 września 2013
Papryka faszerowana mięsem, świeżą natką pietruszki i ryżem
Składniki:
6 papryk ( czerwone lub żółte )
200 g mielonego mięsa ( z indyka, kurczaka lub wieprzowe)
2 torebki ryżu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
delikat do mięs
sól, pieprz
1 kostka warzywna lub rosołowa
Sposób przygotowania:
1. Paprykę dokładnie umyć, wydrążyć.
2. Ugotować ryż, ostudzić.
3. W misce doprawić mięso delikatem, solą oraz pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż. Całość wymieszać.
4. Papryki nafaszerować. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na dno dodać wodę do 1/3 wysokości papryki i pokruszoną kostkę.
5. Piec w temp. 200 st. C pod przykryciem przez ok. 30 min. a następnie kolejne 30 min zapiekać bez przykrywki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz