Składniki:
Rosół:
1 ćwiartka z kurczaka
1 duża marchewka
1 średni korzeń pietruszki
1/4 selera
1 mała cebula lub kawałek pory
1 kostka rosołowa
1 gałązka lubczyku
natka pietruszki
sól, pieprz
2,5 l wody
Dodatkowo:
2 średnie cebule
50 dag pieczarek
2 łyżki oleju
2 ziemniaki
1,5 l rosołu
6 kromek chleba + olej + zioła prowansalskie
3 łyżki śmietany 12% + 2 łyżki mąki pszennej+ 1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Z podanych składników ugotować rosół ( Należy gotować na jak najmniejszym ogniu !!!)
2. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju.
6. W misce rozrobić śmietanę i mąkę z wodą. Dodać do zmiksowanej zupy dokładnie i energicznie mieszając aż do ponownego zagotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz