1 grudnia 2013
Krokiety z żółtym serem, pieczarkami i piersią kurczaka
Składniki:
ok. 30 naleśników ( nie mogą być zbyt duże )
50 dag pieczarek
1 średnia cebula
30 dag żółtego sera
1 duża podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
jajka+bułka tarta do obtoczenia
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pobroić w cienkie paski i przyprawić przyprawą do kurczaka.
2.Pieczarki pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką. Przyprawić solą i pieprzem.
3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
4. Na naleśnika ułożyć surową, przyprawioną pierś, ser oraz pieczarki. Zawinąć w krokieta, zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
5. Usmażone krokiety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wstawić zakryte do piekarnika na ok. 20 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz