20 marca 2014

Muffiny z bananami, orzechami i białą czekoladą


Składniki ( 12 muffin ):

3 banany
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki
2 jajka
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 tabliczki białej czekolady
garść orzechów włoskich
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały).
2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać.
3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć.
4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C.
5.Muffiny odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz