20 marca 2014
Muffiny z bananami, orzechami i białą czekoladą
Składniki ( 12 muffin ):
3 banany
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki
2 jajka
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 tabliczki białej czekolady
garść orzechów włoskich
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały).
2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać.
3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć.
4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C.
5.Muffiny odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz