4 maja 2014
Spaghetti
Składniki:
5 dojrzałych pomidorów
2 papryki
500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 cebula
sól
pieprz
słodka czerwona papryka
1/2 łyżeczki suszonej bazylii lub 1 łyżka świeżej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżka pikantnego ketchupu
makaron spaghetti
Sposób przygotowania:
1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pomidory, szybko przesmażyć i przełożyć do garnka. Zalać 2 szklankami gorącej wody.
3. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę. Dodać do pomidorów.
4. Mięso usmażyć na patelni, doprawić solą pieprzem oraz papryką. Podczas smażenia mięso cały czas rozdzielać na małe kawałki. Dodać do pomidorów.
5. Gdy papryka będzie już miękka dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat i ketchup. Dodać do pomidorów.
6. Całość doprawić solą, pieprzem oraz bazylia.
7. Ugotować makaron, nałożyć porcje na talerz i polać sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz