5 października 2014
Roladki schabowe w sosie serkowo-koperkowym
Składniki:
10 grubszych plastrów schabu
10 plastrów żółtego sera
10 plastrów szynki
sól pieprz
1 szklanka mleka
2 serki topione naturalne ( w kiełbasce )
sól, pieprz
1 pęczek koperku
Sposób przygotowania:
1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem.
2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec ok. 30 min.
3. W garnku zagotować mleko, dodać serki i mieszać do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek.
4. Roladki zalać przygotowanym sosem. Zapiekać przez kolejne 15-20 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz