5 października 2014

Roladki schabowe w sosie serkowo-koperkowym


Składniki:


10 grubszych plastrów schabu
10 plastrów żółtego sera
10 plastrów szynki
sól pieprz

1 szklanka mleka
2 serki topione naturalne ( w kiełbasce )
sól, pieprz
1 pęczek koperku

Sposób przygotowania:

1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem.
2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec ok. 30 min.
3. W garnku zagotować mleko, dodać serki i mieszać do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek.
4. Roladki zalać przygotowanym sosem. Zapiekać przez kolejne 15-20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz