Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
1/3 łyżeczki vegety
1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 kapusta pekińska ( ok. 70-80 dag )
1/2 łyżeczki vegety
1 ogórek szklarniowy
3 ogórki konserwowe
2 papryki czerwone
1 puszka kukurydzy
2 cebule czerwone
Majonez, ketchup
2 pomidory
świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić na sporą kostkę. Z oliwy i przypraw zrobić marynatę, dodać do mięsa, wymieszać, przykryć i odstawić na co najmniej 30-60 min. Po upływie tego czasu mięso przełożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć na złoty kolor.Odstawić do wystygnięcia.
2. Kapustę przekroić na ćwiartki i cieniutko pokroić. Dodać 1/2 łyżeczki vegety i wymieszać.
3. Na dno naczynia wyłożyć kolejno:
- 1/3 przyprawionej kapusty - posmarować majonezem, polać ketchupem
- usmażone mięso
- pokrojoną w pióra cebulę
- 1/3 przyprawionej kapusty - posmarować majonezem, polać ketchupem
- pokrojone w półplasterki ogórki
- pokrojoną w kostkę lub paski paprykę
- 1/3 przyprawionej kapusty
- pokrojone pomidory przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz