25 lipca 2015
Farfalle z piersią z kurczaka w czerwonym sosie
Składniki:
1 opakowanie makaronu Farfalle
2 duże czerwone papryki
2 pomidory
1 podwójna pierś kurczaka
1 słoiczek przecieru pomidorowego
sól
pieprz
2 łyżki ketchupu pikantnego
chilli w proszku
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować i zlać zimną wodą żeby się nie sklejał.
2. Paprykę pokroić w grubą kostkę. Pomidory również. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości papryki.
3. Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.
4. Dodać rozrobiony w połowie szklanki wody koncentrat.
5. Całość doprawić solą, pieprzem, chilli i dodać ketchup (sos od ketchupu zgęstnieje).
6. Makaron rozłożyć na talerzach i polać gorącym sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz