5 stycznia 2018
Tagliatelle z jogurtowym sosem z kurczakiem, pieczarkami i pomidorkami
Składniki:
Makaron tagliatelle (użyłam razowego)
1 podwójna pierś kurczaka
1 cebula
10 pieczarek
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
kilka pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, suszona bazylia
Sposób przygotowania:
1. Pierś pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
2. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i pokrojone pieczarki. Podsmażyć.
3. Do podsmażonej piersi, cebuli i pieczarek dodać pokrojoną np. w słupki paprykę. Całość zalać wodą i dusić do miękkości papryki.
4. Dodać jogurt (można rozmieszać w niewielkiej ilości wody). Całość doprawić solą, pieprzem i bazylią.
5. Pod koniec gotowania dodać posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w ćwiartki/połówki pomidorki.
6. Podawać z ugotowanym w lekko osolonej wodzie makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz