15 stycznia 2018
Schab pieczony w rękawie
Składniki:
1-1,5 kg schabu
sól, pieprz
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
przyprawa do mięs Delikat
2 marchewki
10-15 pieczarek
2 cebule
1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
1. Schab myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, przyprawą do mięs i posypujemy ziołami. Przyprawy wklepać w mięso. Polać olejem i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
2. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Marchew obrać i pokroić w plasterki. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki lub połówki.
3. Przyprawione mięso przełożyć do rękawa do pieczenia wraz z przygotowanymi warzywami. Rękaw dobrze zawiązać.
4. Mięso piec ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. (Mięso zawsze piekę w piekarniku ustawionym na termoobieg).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Tez tak często piekę mięsa.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
Najważniejsze, że takie mięso można podać np. do obiadu i jako wędlina :)
Usuń