Składniki:
Szaszłyki:
2 podwójne piersi z kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
2 łyżki oleju
2 czerwone papryki
25 dag boczku wędzonego
2 cebule
Sałata:
1 sałata
1 ogórek szklarniowy
2 pomidory
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka przyprawić i polać olejem. Ostawić do lodówki na 1 godzinę.
2.Paprykę pokroić na kawałki. Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki a następnie rozdzielić warstwy. Boczek pokroić w plastry.
3. Pierś kurczaka pokroić w dużą kostkę.
4.Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków.
5.Położyć na rozgrzanym grillu i piec do zrumienienia się mięsa.
6. Sałatę porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić na grube plastry.Pokroić szczypiorek. Całość doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz