28 lipca 2013
Sałatka jarzynowa
Składniki:
5 korniszonów
1/2 puszki kukurydzy (lub groszku)
1 duże jabłko
1 młoda cebula
3 marchewki
5 ziemniaków
3 jajka
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
1. Kukurydzę odsączyć. Korniszony pokroić w kostkę. Cebulę przekroić na pół i pokroić w cieniutkie plasterki. Jabłka pokroić w kostkę.
2. Ziemniaki ugotować w mundurkach wraz z marchewką, obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić identycznie jak ziemniaki.
3. Całość doprawić solą, pieprzem. Dodać majonez oraz musztardę. Wymieszać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz