16 sierpnia 2013
Muffiny ze śliwkami i muffiny z gruszkami
Składniki:
Ciasto identyczne jak w przepisie na muffiny z truskawkami
12 dużych połówek śliwek
4 gruszki
Cukier puder + bardzo niewielka ilość ciepłej wody + barwnik spożywczy w dowolnym kolorze ( w moim przypadku był to fiolet)
Sposób przygotowania:
1. Ciasto przygotować w sposób identyczny jak na muffiny z truskawkami
2. Śliwki ułożyć na cieście skórką do dołu.
3. Gruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rozłożyć na muffiny.
4. Piec w temp. 200 st. C do zrumienienia.
5. Muffiny ostudzić. W miseczce rozrobić cukier puder z wodą i barwnikiem. Polać po muffinach ze śliwkami. Pozostawić do zastygnięcia lukru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz