20 stycznia 2014

Sałatka gyros


Składniki:

1 średnia kapusta pekińska
1 podwójna pierś z kurczaka
2 papryki ( czerwona i żółta )
1 puszka kukurydzy
1 ogórek szklarniowy
1/2 średniej cebuli
1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego
majonez
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka lub do gyrosa

Sposób przygotowania:

1. Kapustę pokroić w bardzo cienkie paski.
2. Pierś pokroić w sporą kostkę, przyprawić i usmażyć. Odstawić do ostygnięcia.
3. Paprykę pokroić i małe słupki.
4. Ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić.
5. Kukurydzę odsączyć i dodać do kapusty.
6. Cebulę przekroić na pół i pokroić w pióra.
7. Przygotować sos według przepisu podanego na opakowaniu.
8.Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez oraz doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz