20 stycznia 2014
Sałatka gyros
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
1 podwójna pierś z kurczaka
2 papryki ( czerwona i żółta )
1 puszka kukurydzy
1 ogórek szklarniowy
1/2 średniej cebuli
1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego
majonez
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka lub do gyrosa
Sposób przygotowania:
1. Kapustę pokroić w bardzo cienkie paski.
2. Pierś pokroić w sporą kostkę, przyprawić i usmażyć. Odstawić do ostygnięcia.
3. Paprykę pokroić i małe słupki.
4. Ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić.
5. Kukurydzę odsączyć i dodać do kapusty.
6. Cebulę przekroić na pół i pokroić w pióra.
7. Przygotować sos według przepisu podanego na opakowaniu.
8.Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez oraz doprawić solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz