15 lipca 2014

Pierogi z jagodami


Składniki: 


1/5 kg mąki
2 jajka
ciepła woda
1 łyżka masła (rozpuścić)
jagody
1 duży kubek kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru

Sposób przygotowania: 


1.Z mąki, jajek, masła i wody zagnieść ciasto.
2.Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki, nałożyć oczyszczone jagody i skleić pierogi.
3. Pierogi ugotować.
4. W miseczce połączyć śmietanę/jogurt z cukrem. Polać pierogi.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam te pierogi.
    Kurcze ale czcionka męczy jak się czyta, taka cięzka la oka...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że piszecie swoje uwagi co do wyglądu bloga. Postaram się jak najszybciej zmienić czcionkę. :)

      Usuń