20 grudnia 2014
Pikantne skrzydełka z miodem
Składniki:
10-15 skrzydełek
1/3 szklanki oleju
1 łyżka miodu
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1/2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/3 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Składniki na marynatę wymieszać.
2. Skrzydełka umyć i osuszyć.
3. Przygotowane skrzydełka dokładnie obtoczyć w marynacie. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
4. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C (termoobieg), a następnie ściągnąć pokrywę i zapiec przez kolejne 10-15 min. (góra).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz