1 grudnia 2014
Rosół
Składniki:
6 skrzydełek ( lub inna część kurczaka o podobnej wadze)
1 korzeń pietruszki
3 marchewki
1 por
1/2 małego selera
1 mała cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
2 gałązki lubczyku
1 kostka rosołowa
sól,pieprz
Sposób przygotowania
1. Kurczaka umyć i przełożyć do garnka.
2. Warzywa obrać i dokładnie umyć. Marchewkę pokroić w słupki, cebulkę obsmażyć na łyżce oleju.
3.Kurczaka i warzywa zalać ok. 4 litrami wody. Gotować NA JAK NAJMNIEJSZYM GAZIE! (rosół gotowany na większym gazie będzie mętny). Dodać niepokrojoną natkę i lubczyk
4. Gdy warzywa będą już miękkie dodać kostkę rosołową. Doprawić solą i pieprzem (opcjonalnie maggi w płynie).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz