11 lutego 2015

Kieszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem


Składniki:

5-6 kotletów schabowych (każdy po ok. 150g)
sól, pieprz, słodka czerwona papryka
30 dag pieczarek
2 cebule
masło
jajka + bułka tarta to panierowania

Sposób przygotowania:


1. Schab roztłuc na duże cienkie kotlety. Przyprawić solą, pieprzem, papryką.
2. Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę i podsmażyć.
3. Pieczarki umyć i pokroić na grubsze półplasterki. Dodać do cebuli. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Poddusić.
4. Na roztłuczone kotlety nałożyć sporą porcję pieczarek, po łyżeczce masła (dzięki temu mięso nie będzie suche) i zawinąć w kieszonki (można spiąć wykałaczkami).
5. Przygotowane mięso obtoczyć w jajkach i bułce tartej.
6. Smażyć na bardzo małym ogniu w dość dużej ilości tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz