8 lutego 2015
Biszkopt przekładany pomarańczami i bananami w galaretce
Składniki:
1 biszkopt 3 banany
2 pomarańcze
2 galaretki pomarańczowe
Sposób przygotowania:
1. Przygotować 1 galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
2. Biszkopt przeciąć na pół. Dolną część z powrotem przełożyć do tortownicy, ułożyć pokrojone (i ewentualnie skropione cytryną) w plasterki banany. Zalać tężejącą galaretką i przykryć drugą częścią biszkoptu. Włożyć do lodówki.
3. Rozpuścić drugą galaretkę. Gdy już będzie tężeć wylać na biszkopt wyłożony pokrojonymi w plastry pomarańczami. Włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz