14 marca 2015
Owsiane ciastka z orzechami i żurawiną
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1/4 kostki masła
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżeczka sody
2/3 szklanki mąki
1 łyżka wody
1 łyżka pokrojonej żurawiny
kilka orzechów włoskich połamanych na mniejsze części
Sposób przygotowania:
1. Masło roztopić i ostudzić.
2. Płatki, sodę, mąkę, żurawinę i orzechy wymieszać ze sobą. Dodać pozostałe składniki i wszystko połączyć.
3. Z wyrobionej masy uformować ciastka i położyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
4. Piec w temp. 190 st. C do momentu aż ciastka nabiorą złoto-brązowego koloru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robiłam kiedys takie, były bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń