30 listopada 2016
Pierogi ze szpinakiem
Składniki:
Ciasto:
0,5 kg mąki
1 jajko
szczypta soli
300 ml ciepłej wody
Farsz:
1 opakowanie mrożonego szpinaku (400-450g)
2 ząbki czosnku
1 kostka twarogu półtłustego (200-250g)
150g wędzonego boczku
sól, pieprz
1/2 kostki masła
1 cebula
Sposób przygotowania:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
2. Szpinak przełożyć do patelni i na wolnym ogniu odmrozić. Dodać pokruszony twaróg oraz pokrojony w kostkę i podsmażony boczek. Całość doprawić solą i pieprzem. Smażyć cały czas mieszając do momentu zredukowania powstałego sosu. Odstawić do wystygnięcia.
3. Ulepić pierogi i ugotować w osolonej wodzie.
4. Podawać na ciepło z cebulą podsmażoną na maśle.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńDziękuję za miły komentarz :) Pozdrawiam
UsuńRewelacja! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńBardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo ;)
Usuń