23 lipca 2017
Truskawkowy sernik na zimno z bananami w galaretce
Składniki:
1 biszkopt
1 kg twarogu w wiaderku
1 kg truskawek
cukier
5 łyżeczek żelatyny
5 bananów
3 galaretki (użyłam 2 cytrynowe i 1 pomarańczową)
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować według wcześniej podanego PRZEPISU
2. Umyte truskawki dokładnie zblędować. Dodać cukier do smaku.
3. Twaróg przełożyć do dużej miski, miksować dodając stopniowo truskawki (jeśli masa będzie zbyt mało słodka dodać więcej cukru).
4. Do masy twarogowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt. Wstawić ciasto do lodówki.
5. Galaretki rozpuścić w 5 szklankach wrzątku. Gdy już będzie tężeć na sernik wyłożyć pokrojone banany (można skropić sokiem z cytryny - ja zapomniałam i trochę zmieniły kolor) i zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz