3 sierpnia 2016

Prince polo


Składniki:

Biszkopt

Masa śmietanowa:
600-700 ml śmietanki 30% lub 36%
2 łyżki cukru pudru
5 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń w syropie
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
2 batony prince polo classic


Dodatkowo:
1 puszka masy krówkowej (kajmak)
1 opakowanie migdałów w płatkach

Sposób przygotowania:

1. Biszkopt upiec według przepisu.
2. Gotowy biszkopt przekroić na 2 części. Obie nasączyć syropem od brzoskwiń.
3. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i rozpuszczoną (ostudzoną) w niewielkiej ilości wrzącej wody żelatynę.
4. Do ubitej śmietany dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, batony oraz podzieloną na małe kawałki czekoladę (może być też starta). Całość dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu i przykryć drugą częścią. Wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
5. Masę krówkową wyłożyć na wierzch ciasta. (Aby łatwiej ją rozprowadzić polecam wstawić otwartą puszkę do rondelka z wodą i powoli podgrzewać na małym ogniu co jakiś czas mieszając)
6. Całość posypać płatkami migdałów i wstawić na kolejne kilka godzin do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz